FÖRELÄSNINGAR

Vi gör föreläsningar på tema mens, boka oss till din skola, förening eller företag.

Författarsamtal ca 45 minuter Författare Anna Samuelsson besöker ert bibliotek eller litteraturförening och berättar om sin aktivism och resan med skrivandet av Liv Livmoder får mens.

Skolföreläsning 45-60 minuter Anna Samuelsson går igenom mensen ur ett historiskt och kulturellt perspektiv, hur synen på mens ser ut globalt och vilka konsekvenser skam och tabun kan få för fysisk och psykisk hälsa för personer med livmoder. Finns två versioner, åk 1-6 eller högstadie-gymnasie.

Mensföreläsning 45 min eller 90 min, den längre versionen innehåller workshopelement Anna Samuelsson går igenom hur kunskapen och kulturen kring mens har sett ut historiskt och vilka konsekvenser det har haft för psykisk och fysisk hälsa för personer med livmoder. Hon går igenom på vilket sett mens är en jämlikhetsfråga som behöver tas i beaktande av alla, arbetsgivare som privatperson.

Intresseanmälan och bokningsförfrågan i formuläret nedan. Att skicka in en förfrågan är inte bindande. Har du andra önskemål på upplägg? Kontakta oss med din idé via formuläret nedan.